Home Werkwijze Tarieven Aanvragen Links Enkel erkende NVM en VBO aankoopmakelaars

Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC)

Alle makelaars aangesloten bij Erkende verkoopmakelaars zijn aangesloten bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC). Alleen erkende makelaars die zijn aangesloten bij een van de drie makelaars brancheverenigingen (NVM, V-Pro, of VBO) die Nederland rijk is zijn aangesloten bij de SGC. Dit is een belangrijk verschil tussen een erkende makelaar en een makelaar die niet is aangesloten bij een van de drie brancheverenigingen NVM, V-Pro, of VBO.

Wat kan de SGC voor u betekenen?
Wanneer u een geschil hebt met een makelaarskantoor en er samen niet meer uit komt, dan kunt u de hulp inschakelen van de Geschillencommissie Makelaardij. Dit kan uitsluitend wanneer de makelaar lid is van de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO), de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen (NVM) of VastgoedPro (V-Pro).


Het doel van De Geschillencommissie is om geschillen tussen consumenten en ondernemers op een goedkope, snelle en eenvoudige manier uit de wereld te helpen.

Op de website van de SGC vindt u informatie over welke geschillen u bij welke geschillencommissie kunt indienen, binnen welke termijn u dat moet doen of hoeveel het klachtengeld bedraagt. Ook kunt u het reglement raadplegen voor juridische informatie en de werkwijze van deze geschillencommissie.

Voor meer informatie over de procedure voor het indienen van uw zakelijke klacht bij de Stichting Geschillencommissies voor Beroep en Bedrijf verwijzen wij u naar de telefonische informatiedienst van de SGC: 070 310 5 310.