Home Werkwijze Tarieven Aanvragen Links Enkel erkende NVM en VBO aankoopmakelaars

Veel gestelde vragen

Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Normaal gesproken hanteren makelaars bij het bepalen van de makelaarskosten bij verkoop een percentage van de verkoopprijs als tarief. Dit percentage ligt meestal tussen de 1 en 2 procent, met een gemiddelde van 1,5 procent. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen echter flink hoger geworden, en daarmee ook de courtage die een makelaar ontvangt. De inspanning van de makelaar is echter gelijk gebleven. Dit vinden wij niet eerlijk tegenover de klant en om die reden rekenen wij met een vast tarief. Dit vaste tarief is € 2.950,- (all in). Uitzonderingen hierop zijn speciale woningen zoals een woonboerderij, monumentaal pand of woningen met een vraagprijs boven de € 600.000,-. In deze gevallen kan de makelaar in overleg met u het tarief aanpassen.

Kan ik mijn opdracht ook annuleren?

Invullen van het opdrachtformulier is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Wanneer de makelaar de opdracht heeft gegeven, en werkzaamheden zijn verricht is het echter niet meer mogelijk om de opdracht kosteloos te annuleren.
Mocht u toch willen annuleren, dan worden er alleen kosten in rekening gebracht die de makelaar al heeft gemaakt. Indien de makelaar nog geen werkzaamheden heeft verricht worden er uiteraard geen kosten in rekening gebracht .

Mocht u op een later stadium de aanvraag willen intrekken, dan betaalt u slechts het bedrag van € 475,- voor reeds gemaakte kosten (zoals het plaatsen op Funda.nl en kadasterkosten).

Waar bevinden zich de deelnemende makelaars?

Onze verkoopmakelaars zijn actief in heel Nederland. Wanneer u ons aanvraagformulier invult, krijgt u een verkoopmakelaar toegewezen die bij u in de buurt werkzaam is. Hierdoor weet u zeker dat de makelaar op de hoogte is van lokale ontwikkelingen. 

Hoe lang kan mijn huis te koop staan?

De woning staat te koop totdat deze is verkocht of u besluit de woning uit de verkoop te halen.

Hoe zit het met de bedenktijd?

Na het ondertekenen van de koopakte heeft de koper nog drie dagen het recht de koopovereenkomst te ontbinden. Deze bedenktijd start om 0.00 uur op de dag dat de koopakte is ondertekend, en eindigt om middernacht van de derde dag. 

Wanneer er een nieuwbouwwoning wordt aangekocht, moeten er twee overeenkomsten worden gesloten: een koopovereenkomst voor de grond waarop de woning is of wordt gebouwd, en een koopovereenkomst voor de bouw van de woning. Een koper die deze overeenkomsten sluit, mag ook een beroep doen op de bedenktijd van drie dagen, mits er gebruik is gemaakt van het standaard GIW-contract. GIW staat voor Garantie Instituut Woningbouw. Dit instituut is opgericht om kopers van nieuwbouwwoningen meer zekerheid te geven.

Hebt u ook makelaars voor aankoopbegeleiding?

Wanneer u een woning aan wilt kopen en hierbij graag begeleidt zou willen worden kunnen wij u tevens van dienst zijn. Wij verwijzen u daarvoor graag door naar de website van Erkende Aankoopmakelaars: www.erkende-aankoopmakelaars.nl. Deze makelaars hanteren tevens een vast laag tarief voor aankoopbegeleiding.